2009. augusztus 3., hétfő

Az ideális munkatárs

Nemrégiben részt vettem a cégünk egyik tréningjén, ahol a vendégelőadó arról beszélt, hogy mindannyian szeretnénk minél jobb munkatársakat magunknak, olyanokat, akiknek örömmel segítünk megvalósítani az álmaikat, akik majd sikeresek lesznek az üzletben, és ezáltal közvetve ők is segítenek majd nekünk megvalósítani a mi álmainkat.

Ugye, milyen jó lenne csupa "sikerre ítélt" emberrel együtt dolgozni?

Természetesen egyetértettünk vele, és kíváncsian vártuk, mire akar ezzel kilyukadni.

Ekkor azt kérte tőlünk, hogy húzzunk egy függőleges vonalat a füzetünk közepére, osszuk ketté a lapot. A baloldali rész tetejére írjuk fel: az ideális munkatárs. És írjunk fel mindent, ami eszünkbe jut! Mindig kedves, mosolygós. Pozitívan közelíti meg az életet. Mindig csinos, jól ápolt. Nem veszíti el az önbizalmát. Havonta tízezer volumenpont a teljesítménye. Fogyasztja a cég összes termékét. Havonta van húsz új vevője és öt új munkatársa. Minden kiírásra kvalifikál. Minden tréningen ott van, figyel és jegyzetel. Csak jót mond a szponzoráról. És így tovább...

Mosolyogtunk és bólogattunk, amíg írtunk. Hát persze, igazán valóban jó volna egy ilyen ideális munkatárs!

Amikor mindenki felírta a leglényegesebb tulajdonságokat, amelyeket szeretne a munkatársaiban látni, felemeltük a fejünket, és még mindig kíváncsian az előadóra néztünk. Mi lesz ebből? Ő pedig csendesen elmosolyodott, és azt mondta: a lap másik oldalának tetejére pedig írjátok fel: Én.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Ez nagyon tetszik,köszönöm, hogy megosztottad velünk.

    VálaszTörlés
  2. Igazán hatásos!
    Szerintem gondolatban mindannyian bővítettük a listát. Bevallom, elkezdtem keresgélni egy lapot, hogy le is jegyezzem a gondolataimat :-)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik nekem is ez a bejegyzés.
    Hát igen.
    Sokan esünk abba a hibába, hogy soroljuk az igényeinket, hogy mi mindent várunk el a másiktól, aztán azt meg elfelejtjük, hogy ezeket nekünk is jó lenne teljeseíteni, felelősséget vállalni. Különben hiteltelenek leszünk...
    Egyébként emberi dolog. :-) Meg a szándék is a javulásra.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csodálkoztam volna, ha nem az ÉN került volna a másik oldalra. Érdekes lehet még egy ugyanilyen lapon az egyik oldalra azt írni milyen előnyt a másik oldalra milyen hátrányt jelentene egy ilyen ideális munkatárs.

    VálaszTörlés