2010. január 29., péntek

Hogyan választunk tananyagot?

Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mi alapján választunk, ha valamit meg szeretnénk tanulni, és ehhez keresünk segítséget. Az interneten manapság már szinte mindenre lehet találni ingyenes anyagokat, blogokat, GYIK-eket, ötletgyűjteményeket és fizetős tananyagokat is. Az ingyenesekről nyilván egy pillanat alatt eldöntjük, hogy letöltjük-e vagy eltesszük-e a kedvencek közé, de amiért fizetni kell, azt valószínűleg jobban meggondoljuk.

Vajon ki milyen szempontokat vesz figyelembe, amikor ezek közül választ?

Megtisztelnél, ha pár szóban leírnád, Te hogyan szoktál dönteni, elsősorban a fizetős tananyagok esetében. Melyek az legfontosabb szempontjaid? Milyen előnyök vezetnek az egyik vagy a másik tanfolyam, e-book, oktatócsomag választásához? Mik a legfőbb félelmeid, aggályaid ezekkel kapcsolatban? Van-e esetleg rossz vagy jó tapasztalatod egy-egy szolgáltatóval, trénerrel, tananyaggal kapcsolatban, amit szívesen megosztanál velünk is?

Előre is köszönöm a hozzászólásaidat!

Készítettem egy szavazóformot is, ha nincs kedved írni, csak kattints:
(az alján lévő széles nyíllal lehet letekerni a többi lehetőséghez)

8 megjegyzés:

  1. Mit és mennyit ad ingyen, de nem utolsó szempont, hogy mennyire sürgős adott infó.

    Bocs, de kicsit átmegyek offba:

    A az ingyenes infotermékekkel, (mert ugye arra vonatkozott a kérdés), az a gondom, mint a "VindózHelp"-jével, pont azt nem találom amire szükségem van. Vagy nagyon általánosságok - nézd meg be van dugva, van benne benzin szint - vagy nagyon magasröptű. Ha pölö mySQL okosságot, keresek akkor nekem nagyon alap, nagyon szájbarágó cucc kell, viszont ha már ezek az alapok meg vannak, akkor jó eséllyel eldöntöm, hogy egy adott könyvet, vagy szoftvert megveszek e. Ugyan ez volt a helyzet a .NET, illetve VNC okosságokkal is. Egyszerűen nem találtunk, olyat aki alapokat oda adja freebe.

    Ha véletlenül találok, olyan free cuccot ami adja az alapokat, ott azt hiányolom, nincs meg a mit? Miért? Mikor? Hogyan? Struktúra!

    Üdv!

    Taubert István

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, István, nagyon értékes hozzászólás (és egyáltalán nem off, sőt). Sokat segítettél máris, adtál egy ötletet. Majd meglátod! :-)

    VálaszTörlés
  3. Egyébként van, aki azt tanítja: ingyen mondd meg, hogy MIT kell csinálni, és fizetősen azt, hogy HOGYAN...

    VálaszTörlés
  4. Nem rossz stratégia, de ebben lehet beetetés íz is! ;) még ha maga az ajánlat valóban korrekt is!

    Az én elvem, kicsit más, én azt tanítom, adj olyan infókat amit már ma hasznosíthatok, legyen csak egy ötlet (mire figyeljek szerződéskötésnél), esetleg olyan dolgot amivel kipróbálhatom érdemes vagy a megrendelésemre.
    Ha ilyenekkel végképp nem tudsz szolgálni, mert pölö orvosi, jogi..i titoktartás kötelez, vagy annyira exkluzív, új az ajánlatod, akkor mondj olyasmit amitől jól értesültnek tűnhetek a környezetemben. ;) Nem is hiszed milyen erővel bír ez..

    István
    ui.: az ötletre kíváncsi vagyok/leszek! ;)

    VálaszTörlés
  5. Nekem fontos, hogy ismerjem a tanárt, és hogy a tananyag hanganyag formájában is legyen, mert szeretek MP3 lejátszóval a fülemen takarítani. :-D

    VálaszTörlés
  6. Amiket felsoroltál azt mind fontosnak tartom. Lényeges, hogy pontosan mit kapok a pénzemért ár/érték arány.

    Titivel ellentétben én az írott anyagot preferálom, mert azzal nem zavarok alvó vagy más tevékenységgel elfoglalt családtagokat. Videőt sem nagyon lehet nézni a Verdákkal a háttérben. :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Móni!

    Tisztelettel, szeretettel várlak a blogomban, ha elfogadsz egy kihívást.

    Eszter

    VálaszTörlés
  8. Kedves Eszter!
    Kíváncsivá tettél! :-)
    Szia
    Moni

    VálaszTörlés