2009. április 13., hétfő

Anyu netezik

A pár nappal ezelőtti bejegyzés folytatásának is tekinthető ez az újabb - a megszokottnál picit hosszabb – cikk egy kreatív, tettrekész "onlány"-ról ("online" = itt "az interneten", ebből lett ez az egyre szélesebb körben használt új szó, az "onlány" - az internetező nő). Egy másik kedves ismerősöm, Farkas Anikó, második gyermeke megszületése után új utakra lépett. Olvasd el a történetét!

"Nem olvastam statisztikát arról, vajon hány GYES-en lévő anyuka netezik, fórumozik a legnagyobb női portálokon illetve családi oldalakon. Csak láttam, sokan. Néhányukkal tapasztalatot cseréltem és vitatkoztam. Azt viszont magam is tapasztaltam kismamaként, anyukaként, hogy sokunkban ugyanazok a gondok merülnek fel, amikor a család új jövevénnyel bővül és kiesik a keresetünk.

A GYED még hagyján. De a GYES összege igazán alacsony. Nekem 60-at jelentett. Mínuszban. Jellemzően ez – amikor a kicsi 2 éves körüli - már az az időszak, amikor az anyukákat erősebben foglalkoztatja a "Hogyan tovább?" kérdése. A fórumokon, blogokon beszélik meg az álláskereséssel, a munkahely megszűnésével járó problémákat. Egymás ajánlására vágnak bele jobb vagy rosszabb üzletekbe (sok az átverés).

Azonban a kor nagy vívmányát, a netet többre, okosabb dolgokra is lehet használni, sőt az otthon töltött idő alatt kihasználni!

Például ingyenes nyelvtanfolyamok, sok letölthető anyag, online tanfolyamokon új képzettség szerzése...

Erről ad bizonyságot a Gyesről-Netre blog illetve oldal, melyet anyukaként építettem fel – de nem ez az első weboldalam.

Engedd meg, hogy megosszam Veled is a történetet. Talán a tavaszi napsütés mellett e sorok is mosolyt csalnak arcodra, és a homlokodra csapsz: "Igen, én is ezt akarom csinálni!"

A történet valahol ott kezdődik, hogy megszületik a második baba, de érkezése előtt 11 hónappal közlik a leendő anyukával, hogy munkahelyén "nem áll módjukban hosszabbítani". Aztán azzal folytatódik, hogy a baba születésekor a súlyos, anyukát érintő komplikáció miatt eldől, több baba nem lehet.

Kreatív és tettrekész anyuka egy évig álmodozik arról, hogy visszatér a szakmájába, erről bizonyosság a számtalan, ebben a témában a kollégákhoz írt levél. Egy év kellett a szerelem elcsitulásához.

A babával csodálatos napok telnek, új ház, új ismeretségek, cikkek a helyi újságba, civil szervezetekben tagság stb. Például keze nyomán egy keresztszemes hímzéssel készített kép a védőnők szobájában. Az első szadai focibajnokság megörökítése cikkekben és 10 perc klipben.

Aztán jön, aminek egy mai anyuka életében - úgy látszik - jönnie kell: fórumozni kezd a neten. Beleszédül az iwiwbe. Ott kap egy körlevelet, valakitől, akinek a szavára ad.

Ebben egy link, letölthető ingyenes könyv.

Könyv letölt – továbbajánl, mert pénz jár érte - virtuális számla hízik – első online tanfolyam. A blogolás rejtelmei.

2007 augusztus végén kezdődik. Első blogjai a szakmához és hobbijához kötődnek. 2008 januárjában elkészül az első saját weboldal, letölthető ingyenes könyvvel. Mondhatni, szinte teljesen saját keze munkája. Aztán tavasszal egy másik oldal. Egy barátnőnek ötletet adva két hétvége alatt újabb weboldal, szinte ezzel egyidőben két e-book és cd készül és ki is adják ezen az oldalon - az e-bookokat is onlányunk szerkeszti.

Következő nyáron a program folytatódik: a kampány – a partnerprogram – olyan jól sikerül, hogy első körben 3 hétig villalakó. No nem holmi vetkőzős sztori! Kőkemény tanulás és munka, online vállalkozás alapítása, marketing stb.

Mivel nem tartja illdomosnak a villában a sok kezdő néző miatt a már meglévő oldalak folytatását (Teréz anyu-beütés), újba kezd. Július elején megszületik a Gyesről-Netre.com. Október-novemberben van fizetős termék, a Tuti BlogTippek. Első, saját termékből származó igazi bevételek!

2009 január: a régi oldalak épülnek-szépülnek, fejlődnek, és két újabb is indul: egy szakmai oldal és egy mlm-es oldal. 2009 tavaszán újabb termékek a Gyesről-Netre.com-on.

Hölgyeim! Onlányok! Nemcsak egy út van tehát - Tessék választani!
(No meg Uraim, Nektek is :-)

Szeretettel kívánok merészséget álmaitok megvalósításához!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése